Ha igazán különleges ízélményre vágysz, a gombás libaleves tökéletes választás! Ez a leves ötvözi a libahús gazdag, telt ízét a friss gomba aromás zamatával, így minden kanál egy igazi kulináris élmény.

A Márton-napi ünnepi asztalon vagy egy hétvégi családi ebéden is biztosan elnyeri a vendégek tetszését. Nemcsak finom, hanem tápláló is, hiszen a libahús és a gomba együtt bőséges fehérje- és vitaminforrás.
Hozzávalók (4 személyre)

  • 50 dkg liba apró hús
  • 6-8 db libazúza
  • 10 dkg császárszalonna
  • 20 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 2-3 db krumpli
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál liszt
  • só (ízlés szerint)
  • 3 db borókabogyó (el is hagyható)
  • 5-6 db szemes bors
  • 2 db babérlevél

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A húst és a zúzát vágjuk fel kisebb kockára. A császárszalonnát vágjuk fel apróra.
  2. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.
  3. Egy edénybe az apróra vágott szalonnát, majd kezdjük el pirítani.
  4. Amikor már kezd szép színt kapni, adjuk hozzá a felkockázott húst és a zúzát, majd pároljuk fehéredésig.
  5. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és pároljuk még pár percig, majd szórjuk meg a liszttel és keverjük alaposan össze.
  6. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, a tört fokhagymát.
  7. Eztután adjuk hozzá a babérlevelet, az egész borsot, a borókabogyót, és ízlés szerint sózzuk.
  8. Ezután forraljuk fel, majd kisebb lángon addig főzzük a levest, még a hús és a zöldségek már majdnem készre főttek.
  9. Utolsó lépésként adjuk hozzá a megtisztított, kisebb gombafejeket, és a kockára vágott krumplit, majd főzzük készre a levest.
  10. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading