A gombás-sonkás puliszka igazi ínyenc fogás, amely egyszerre laktató és ízletes. A krémes puliszka tökéletes alapja a pirított gombával és füstölt sonkával gazdagított feltétnek. Ez a hagyományos erdélyi étel modern csavarral kiváló választás ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg fÅ‘tt-füstölt sonka
  • 5 dkg vaj (laktózmentes)
  • 20 dkg sajt (laktózmentes)
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • só
  • Å‘rölt fekete bors
  • petrezselyem

Elkészítés menete:

  1. Lábosban 5 dl vízben keverjük a kukoricalisztet, és állandó kevergetés mellett megfőzzük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és sűrű kását készítünk belőle. Amíg forró, hozzákeverjük a vajat és 10 dkg reszelt sajtot. Félretesszük és kihűtjük.
  3. Az apróra vágott hagymát az olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal.Â
  4. Megkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk vágott petrezselyemmel és összeforraljuk.
  5. Kiolajozott tepsibe helyezzük a kanállal kiszaggatott kukoricakását, meglocsoljuk a gombás-sonkás tejszínes raguval, megszórjuk sajttal.
  6. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 10-15 perc alatt összesütjük.

Loading