A bácskai rizses gomba egy nagyon egészséges és tápláló húsmentes étel. Elkészítése is nagyon egyszerű és gyors. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 közepes db lilahagyma
- 3 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 dl víz
- 50 dkg jázmin rizs
- 3 ek napraforgó olaj
- só és őrölt feketebors ízlés szerint
- botmixer a krémesítéshez
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk.
- Hozzáadjuk a megmosott és negyedelt csiperkegombát, majd pároljuk-pirítjuk.
- Meghintjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel és tovább pároljuk.
- Megfőzzük a rizst 1 liter vízben.
- Amikor a gomba megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük és a visszamaradt szaftot botmixerrel krémesítjük.
- Beleforgatjuk a kifőtt rizst, visszatesszük a gombát és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
