A bácskai rizses gomba egy nagyon egészséges és tápláló húsmentes étel. Elkészítése is nagyon egyszerű és gyors. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes db lilahagyma
  • 3 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 dl víz
  • 50 dkg jázmin rizs
  • 3 ek napraforgó olaj
  • só és őrölt feketebors ízlés szerint
  • botmixer a krémesítéshez

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint:Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megmosott és negyedelt csiperkegombát, majd pároljuk-pirítjuk.
  3. Meghintjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel és tovább pároljuk.
  4. Megfőzzük a rizst 1 liter vízben.
  5. Amikor a gomba megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük és a visszamaradt szaftot botmixerrel krémesítjük.
  6. Beleforgatjuk a kifőtt rizst, visszatesszük a gombát és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading