A bulgur egy közkedvelt közel-keleti ételalapanyag, mely durumbúzából készül. Ezúttal egy gombával és csirkemellel készült receptet mutatunk be. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csirkemell
  • olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 30 dkg bulgur
  • só és bors

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és olívaolajon megsütjük,  majd félretesszük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és együtt pároljuk.
  3. A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a gombához.
  4. Hozzáadjuk a bulgurt, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük.
  5. Végül belekeverjük a megpirított csirkemellet, és frissen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading