A grillezett gomba bármilyen formában nagyon finom és tápláló étel, kitűnően párosítható húsokkal, illetve egyéb zöldségekkel. Ezúttal egy a megszokottól eltérő grillezett gombát készítünk el. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 45 dkg friss csiperkegomba
  • 60 ml citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 geredz fokhagyma
  • só és őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint:Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a citromlével, a borssal és sóval.
  2. Az így elkészült mártásba forgassuk bele a megtisztított gombákat.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és erre tegyük fel a gombákat sülni. Természetesen szabadtűzön is elkészíthetjük.
  4. A gombákat oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre, időnként megkenve a maradék mártással.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading