Ezúttal egy húsmentes és könnyű tésztaétel kerül a terítékre, melyet gomba és brokkoli felhasználásával készítünk el. Az ételt kicsi kalóriatartalma (1 adag kb. 230 kalória) fogyókúrázóknak is ajánljuk.
Hozzávalók:(2 személyre)
- 25 dkg tészta (pl. spagetti vagy csőtészta)
- 1 közepes brokkoli, rózsákra szedve
- 200 gramm gomba (pl. csiperke vagy barna gomba), szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- reszelt parmezán sajt az étel tetejére
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- Forralj fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban. Adj hozzá a tésztát, és főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor kész, szűrd le, és tedd félre.
- Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd néhány másodpercig, amíg illatos lesz.
- Tedd hozzá a brokkoli rózsákat és a gombaszeleteket a serpenyőbe. Sózd meg ízlés szerint, majd pirítsd őket kb. 5-7 percig, amíg a brokkoli megpuhul, és a gomba enyhén megpirul.
- Add hozzá a frissen facsart citromlevet a serpenyőbe, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sózd és borsozd meg.
- Keverd hozzá a főtt tésztát a serpenyőben lévő brokkoli és gomba keverékhez, és alaposan forgasd össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
- Tálald melegen, és szórj reszelt parmezán sajttal a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
