Ha rétesről van szó, akkor általában almás, túrós, tökös-mákos verzió jut eszünkbe. Viszont gombából is nagyon finom sós rétes készíthető. Lássuk, hogyan készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 pohár tejszín
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 1 csomag réteslap (8 lap)
  • kakukkfű
  • só, őrölt fekete bors
  • pirospaprika

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel kockára.
  2. A hagymát pirítsuk meg fél dl olajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott gombát.
  3. Amíg elfő a gomba leve, adjuk hozzá az ízesítőket: kakukkfű, pirospaprika, só, bors.
  4. Közben egy másik edényben a keményítőt oldjuk fel először egy kis tejszínben, majd adjuk hozzá még tejszínt és forraljuk össze. Hagyjuk tejszínt a réteslapok megkenéséhez is.
  5. Öntsük a gombához az előbbi pontban elkészített tejszínes mártás és alaposan keverjük el.
  6. Négy réteslapot fektessük egymásra (közben kenegessük meg olajjal mindegyiket).
  7. A réteslapok egyik szélére tegyünk egy csíkban a töltelékből, majd csavarjuk fel.
  8. Kenjük meg a réteslapok tetejét tejszínnel és előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 20 percet. 

Jó étvágyat kívánunk!

Loading