Számtalan variációban készíthető a mexikói quesadilla. Megtölthetjük zöldségekkel, hússal, de csokoládé töltelékes is létezik. A mai napon egy gombás-spenótos-sonkás változatot készítünk el. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 8 db kukorica tortilla lap
  • 20 dkg gomba (apróra vágva)
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg fekete erdei sonka
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db kaliforniai paprika (felkarikázva)
  • 2 nagy paradicsom (kisebb szeletekre vágra)
  • 1 marék snidling
  • napraforgó étolaj
  • só, bors

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:

  1. Egy nagy serpenyőben, ami nagyobb átmérőjű, mint a tortilla lap (mert később, ebben csinálom az egészet), megpirítom a gombát, a sonkát és megfonnyasztom a spenótot és a zöldpaprikát és kaliforniai paprikát.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot és belenyomjuk a fokhagymát.
  3. Fogok egy tortilla lapot és meghintem sajttal. Erre ráteszem az 1. pontban elkészített tölteléket és még egy sajtréteget teszek rá.
  4. Kevés napraforgó étolajat szétkenek a serpenyőben egyenletesen, majd ráemelem az egyik tortillát. Két percnél több nem kell neki, hogy megpiruljon, ha megpirult, akkor megfordítom.
  5. A fordítás nagyon egyszerű. Felülről belehelyezek egy tányért. Ha nem sok hely van, akkor becsúsztatom a lapát segítségével.
  6. Minden egyes adag előtt kenek egy kis olajat a serpenyőbe és így készítem el a többi adagot is.
  7. Ha elkészült, négyfelé vágás után lehet is szervírozni. Ízlés szerint vágott snidlinggel díszítjük.
  8. Friss tavaszi saláta illik hozzá.

étvágyat kívánunk!

Loading