Ha egy ízletes és egyszerűen elkészíthető receptet keresel, amely biztosan elnyeri az egész család tetszését, a gombás-tejfölös csirkecomb remek választás. Ez a magyaros recept a szaftos csirkecombot, a gombák gazdag ízét és a krémes tejfölt kombinálja. A szaftos gombás tejfölös csirkecombegyedi ízvilága mindenkit lenyűgöz. Próbáld ki ezt a receptet, és készítsd el a család kedvencét!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db csirkecomb
  • 60 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 mokkáskanál majoránna
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítési idő:90 perc

Nehézségi szint:Közepes

Elkészítés menete:

  1. A combokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd belehelyezzük a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük.
  3. Ezután kivesszük a zsiradékból, egy tepsibe tesszük, megszórjuk 1 teáskanál ételízesítővel és 1 mokkáskanál majoránnával.
  4. Aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit, és bő egy óra alatt puhára pároljuk a húst.
  5. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint.
  6. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a gombát, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A visszamaradt zsiradékba üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk.
  8. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd megpároljuk, és zsírjára sütjük.
  9. A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből, majd leöntjük róla a levet.
  10. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, majd simára keverjük.
  11. A megpárolódott gombát megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket, és kiforraljuk.
  12. Ezután a combokra öntjük úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük.
  13. Frissen, rizzsel táljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading