Egy igazán finom fogás a gombás-tejfölös marharagu, mely széles metélttel tálalva igazán ízletes ünnepi fogás. Elkészítése nagy figyelmet igényel, időigényes és nem kezdő háziasszonyoknak való, de megéri elkészíteni. A szaftos marhahús a gombával nagyon ízletes ételt eredményez ,aminek kevesen tudnak ellenállni.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg marhahús
  • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 db paprika felkarikázva
  • 2 db paradicsom felszeletelve
  • 50 dkg barna csiperke szeletekre vágva
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl

Elkészítési idő:150 perc

Nehézségi szint:Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A hagymaféléket megdinsztelem olajon, összesütöm velük a paprikát és a paradicsomot és befűszerezem.
  2. A marhahúst felcsíkozom, egy villa segítségével eloszlatom az 1. pontban elkészített szafton és időnként átforgatom őket.
  3. A megtisztított és felszeletelt gombát kevés hagymán megpárolom. Ráhalmozom a húsokra az így elkészült párolt gombát.
  4. Felöntöm az egészet kevés vízzel. Összeforralom, meghintem ízlés szerint pirospaprikával, alacsony hőfokon puhára főzöm a húst.
  5. Amikor látni, hogy a marhahús megpuhult és sűrű szaftja lesz. egy merőkanállal kiveszek a szaftjából, kikeverem a 2 dl tejföllel, majd a ragura öntöm.
  6. Egyszer röviden összeforralom, széles főtt metélttel tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading