A gombás-tejszínes nyúltokány egy ízletes és különleges vadétel, amely a nyúl húsának és gombának tökéletes harmóniáját kínálja. Ez a recept kiváló választás ünnepi alkalmakra vagy hétvégi családi ebédekre. A gombás nyúltokány elkészítése időigényes, a végeredmény pedig mindig lenyűgöző. A zamatos gombák és a nyúl húsa együtt egyedülálló ízélményt nyújtanak. Próbálja ki ezt a különleges ínyenc fogást!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg nyúlhús
  • 30 dkg rókagomba
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 l húsleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • só és őrölt bors ízlés szerint
  • boróka

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A nyúlhúst lefejtjük a csontról, majd a húsleveshez hasonló módon alaplevet főzünk belőle.
  2. A tokányhoz a húst metéltre vágjuk.
  3. A serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a metéltre vágott nyúlhúst és a rókagombát.
  4. Miután megpirult a hús, felengedjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az őrölt borókát.
  5. Ha a hús megpárolódott, tejszínes habarással sűrítjük, majd a legvégén hozzáadjuk az 1 dl száraz fehérbort.
  6. Tálaláskor a tokányt egész sült burgonyával tálaljuk.

Loading