Kóstold meg a tökéletesen szaftos húsgombócokat ínycsiklandó gombás-zöldfűszeres mártásban! Ez a könnyen elkészíthető recept fenséges ízvilágot kínál. Ideális ebédre vagy vacsorára, zöldséggel-főtt burgonyával vagy akár friss kenyérrel is tökéletesen harmonizál. Ha egy laktató és ízletes fogásra vágysz, próbáld ki ezt a különleges változatot!

Hozzávalók:(6 személyre)

  • 600 g darált marhahús
  • 450 g csiperkegomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 beáztatott zsemle
  • 1 csomag MAGGI Zöldfűszeres tejszínes csirkemell alap
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 csésze Búzaliszt, teljes kiőrlésű
  • 2 evőkanál étolaj
  • 200 ml főzőtejszín

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A húst ledaráljuk, a hagymát felkockázzuk. A gombás megtisztítjuk és felszeleteljük majd félretesszük.
  2. A darált húst és a hagymát kicsit átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a beáztatott és kinyomkodott zsömlét, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük az egészet.
  4. Egy evőkanállal kis adagokat szedünk a húsból, gombócot formálunk belőle a kezünkkel, és lisztbe görgetjünk. ezután pedig forró olajban minden oldalán kisütjük.
  5. A gombócokat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket, majd fedő nélkül főzzük tovább.
  6. Amikor a húsgombócok megfőttek, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk.
  7. Hozzáadjuk a csomagoláson található utasítás szerint elkészített, tejszínnel és vízzel elkevert Maggi Zöldfűszeres alapot, és egy fazékban összefőzzük a húsgombócokkal.
  8. Frissen tároljuk párolt zöldséggel és petrezselymes főtt burgonyával.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading