Kóstold meg a tökéletesen szaftos húsgombócokat ínycsiklandó gombás-zöldfűszeres mártásban! Ez a könnyen elkészíthető recept fenséges ízvilágot kínál. Ideális ebédre vagy vacsorára, zöldséggel-főtt burgonyával vagy akár friss kenyérrel is tökéletesen harmonizál. Ha egy laktató és ízletes fogásra vágysz, próbáld ki ezt a különleges változatot!
Hozzávalók:(6 személyre)
- 600 g darált marhahús
- 450 g csiperkegomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 beáztatott zsemle
- 1 csomag MAGGI Zöldfűszeres tejszínes csirkemell alap
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 csésze Búzaliszt, teljes kiőrlésű
- 2 evőkanál étolaj
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A húst ledaráljuk, a hagymát felkockázzuk. A gombás megtisztítjuk és felszeleteljük majd félretesszük.
- A darált húst és a hagymát kicsit átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a tojást, a beáztatott és kinyomkodott zsömlét, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük az egészet.
- Egy evőkanállal kis adagokat szedünk a húsból, gombócot formálunk belőle a kezünkkel, és lisztbe görgetjünk. ezután pedig forró olajban minden oldalán kisütjük.
- A gombócokat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket, majd fedő nélkül főzzük tovább.
- Amikor a húsgombócok megfőttek, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a csomagoláson található utasítás szerint elkészített, tejszínnel és vízzel elkevert Maggi Zöldfűszeres alapot, és egy fazékban összefőzzük a húsgombócokkal.
- Frissen tároljuk párolt zöldséggel és petrezselymes főtt burgonyával.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
