A húsvéti gombás-sajtos karaj az ünnepi asztal igazi sztárja, amit mindenki imádni fog! Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogást keresel, ez a recept tökéletes választás. A szaftos karajszeletek mennyei ízharmóniát alkotnak a pirított gombával és az olvadt sajttal. Ez a húsvéti különlegesség nemcsak finom, hanem látványos is – garantáltan lenyűgözi a vendégeket. A húsvéti gombás-sajtos karaj receptje egyszerűen követhető, így kezdők is bátran kipróbálhatják. Tökéletes választás a családi ebédhez vagy a tavaszi ünnepi vacsorához. Ráadásul előre is elkészíthető, így több időd marad a szeretteidre. A friss fűszerek és a minőségi alapanyagok teszik igazán különlegessé ezt a klasszikust. Ne hagyd ki ezt az isteni ételt az ünnepi menüből! Próbáld ki most a húsvéti gombás-sajtos karajt, és tapasztald meg, milyen az, amikor egy fogás mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg sertés rövidkaraj (4 szelet)
- 8 közepes db csiperkegomba
- 10 dkg füstölt sajt
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- rozmaring ízlés szerint
- alufólia a sütéshez
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Egyszerű
Elkészítés menete:
- A karajszeleteket előkészítjük. A karajt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk és rozmaringgal megszórjuk.
- Elrendezgetjük a fedeles tepsiben, meglocsoljuk étolajjal, és leborítjuk alufóliával.
- 200 °C előmelegített sütőbe tesszük a húst 15-20 percre.
- Közben, amíg sül a hús megmossuk és felszeleteljük a gombát. A sajtot lereszeljük.
- Ha a hús kicsit megpuhult, rászórjuk a felszeletelt gombát, és rászórjuk a reszelt sajtot.
- Újra lefedjük alufóliával, és még ugyanennyi ideig sütjük.
- Frissen sütőből kivéve különféle köretekkel (rizzsel, főtt petrezselymes burgonyával) tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
