A mai ételünkhöz egy krémes és szaftos gombaszószt készítünk el, amely pikáns ízével nagyon jó kiegészítője a különféle húsoknak. Füstölt szalonnával, pirospaprikával és persze majorannával készült mártásunk nagyon gyorsan elkészíthető és kezdők is bátran belefoghatnak.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors

Elkészítési idő:30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A szalonnát pici kockákra vágjuk és a olajon megpirítjuk.
  2. Rádobjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a majoránnát, és fedő nélkül addig sütjük, míg el nem fő a lé alóla.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával.
  4. Ezután elkészítjük a habarást. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Belevegyítjük a tejfölt, majd ezt az elegyet lassan, kevergetve hozzácsurgatjuk a mártáshoz.
  5. Pár percig lassú tűzön addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg be nem sűrűsödik a gombaszósz.
  6. Frissen tálaljuk, sült és főtt húsokhoz ideális választás.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading