A nyár meleg hónapjaiban igazán jól esik egy kis vitamindús saláta. Gombával és csicseriborsóval és megfelelő zöldségek felhasználásával igazán finom és egészséges tálat készíthetünk. Lássuk is hogyan készül ez a nyári finomság.
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 40 dkg csiperkegomba
- 1,5 evőkanál kókuszolaj
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 4 evőkanál olívaolaj
- görög fűszerkeverék ízlés szerint
- 15 dkg salátakeverék
- 5 db koktélparadicsom
- 10 db olajbogyó
- 5 db kisebb retek
- 5 dkg feta sajt
Öntethez:
- 1,5 evőkanál méz
- 1,5 dl olívaolaj
- 4 csipet bazsalikom
- 1,5 dl balzsamecet
- 1,5 kávéskanál fokhagymapor
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük majd a kókuszolajon megpirítjuk, míg a gomba leve el nem tűnik.
- Az átmosott borsókat összekeverjük a görögfűszerrel és a a 4 kanál olajjal. Légkeveréses sütőben 180 °C 30-40 percig sütjük.
- Egy tálban elhelyezzük a zöldségeket a koktélparadicsomot, felszeletelt retket, olajbogyót és bele kockázzuk a feta sajtot.
- Az öntet egy kisebb tálban megcsináljuk. A mézet a 1,5 olívaolajat, bazsalikomot, a 1,5 dl balzsamecetet és a kevés foghagymaport alaposan összedolgozzuk.
- Ha kész van csicseriborsós-görögfűszeres étel, azt hozzáadagoljuk a salátás tálhoz és hozzáadjuk a 4. pontban elkészített öntetet.
- Az összetevőket alaposan átforgatjuk. Frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
