Egy nagyon finom gombás töltelékes rántott sertéskarajt készítünk, a pataházi szeletet. Nagyon finom gombás-sertéshúsos étel, amelyet vegyeskörettel tálalunk. Lássuk is hogyan készül a pataházi sertésszelet.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 4 szeletnyi sertéskaraj
  • ételízesítő

A töltelékhez:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só és őrült fehérbors
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • liszt
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj ( a panírozáshoz)

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A húst vékonyra kiklopfoljuk és mind két oldalát bedörzsöljük ételízesítővel, félretesszük.
  2. A töltelékhez egy teflon edényben vajat melegítsünk, megfonnyasztjuk benne az aprított vöröshagymát.
  3. Ezután hozzátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Amikor majdnem kész, és még a levét se főtte el, készítsünk rántást vaj és liszt felhasználásával.
  5. Amikor berántottuk, üssünk bele 1 tojás sárgáját. Amikor besűrűsödött, készen is van. Ez lesz a sertéskaraj tölteléke.
  6. Félbehajtjuk a húst, két oldalát összetűzzük húspálcikákkal, és a nyitott oldalán megtöltjük bőségesen a gombás szósszal.
  7. Tűzzük össze a húst és panírozzuk be szokásos módon. Mártogassuk a szeleteket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
  8. Forró étolajban kisütjük a töltött karajszeleteket.
  9. Frissen tálaljuk párolt rizzsel és sült hasábburgonyával. Ízlés szerint savanyúságot is fogyaszthatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading