A szegfűgomba vagy más néven tyúkgomba sokrétűen felhasználható, akár rántotta, gombakrém vagy más főétel elkészítéséhez. Ezúttal levesbetétként használjuk fel.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kisebb fej vöröshagyma vagy lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- 20 dkg szegfűgomba
- 1 evőkanál szárított zöldség
- só, őrölt fekete bors
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem
- étolaj
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel.
- Kevés étolajon a hagymát dinszteljük meg ,majd tegyük bele a felkarikázott sárgarépát és pároljuk puhára.
- Ezalatt gombát mossuk meg, ne szeleteljük fel, csak a nagyobbakat törjük ketté.
- A gombát is rátesszük a puha répára, és amikor átforrósodik, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
- Adjuk hozzá a szárított zöldségeket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután forraljuk fel a levest.
- Lisztből és finomlisztből habarást készítünk.
- Öntsük bele a habarást a felforrt levesbe és sűrítsük be.
- Az elkészült levest apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!