A szegfűgomba vagy más néven tyúkgomba sokrétűen felhasználható, akár rántotta, gombakrém vagy más főétel elkészítéséhez. Ezúttal levesbetétként használjuk fel.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy lila hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 20 dkg szegfűgomba
  • 1 evőkanál szárított zöldség
  • só, őrölt fekete bors
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • petrezselyem
  • étolaj

Elkészítési idő:30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel.
  2. Kevés étolajon a hagymát dinszteljük meg ,majd tegyük bele a felkarikázott sárgarépát és pároljuk puhára.
  3. Ezalatt gombát mossuk meg, ne szeleteljük fel, csak a nagyobbakat törjük ketté.
  4. A gombát is rátesszük a puha répára, és amikor átforrósodik, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  5. Adjuk hozzá a szárított zöldségeket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután forraljuk fel a levest.
  6. Lisztből és finomlisztből habarást készítünk.
  7. Öntsük bele a habarást a felforrt levesbe és sűrítsük be.
  8. Az elkészült levest apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading