A sült húsok jó kiegészítője egy finom gombás szósz, ami szaftossá és még ízletessé teszi a húsokat. A tejfölös-mustáros gombamártás egy gyors és nagyon jó bármilyen szárnyas sülthöz, steakekhez vagy sertéshúsokhoz. Nézzük is az elkészítésének módját!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg szeletelt gomba
- 1 teáskanál só
- 1 evőnkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet fehér bors
- 2 dl 10%-os tejföl
Elkészítési idő:25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
- A felszeletelt gombát a mustárral együtt a hagymákhoz keverjük, és felöntjük 2 dl vízzel.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kb. 10 percig főzzük.
- Végén hozzáadjuk a tejfölt, amit simára keverünk és készre főzünk.
- Sültekhez és friss húsokhoz tálalva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!