Egy nagyon finom gombás bajor étel került most a terített asztalra, melyet zsemlegombóccal tálalunk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 30 dkg friss csiperkegomba
- 6 dkg friss vaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 dl habtejszín
- 50 ml fehér száraz bor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Egy fazékban feloldjuk a vajat, majd üvegesre dinszteljük vajon a finomra felaprított hagymát.
- Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, de a gomba héját nem szedjük le, csak a megmossuk és megtöröljük a kalapját.
- Ráöntjük a száraz fehérbort és addig pároljuk benne, míg folyadék el nem párolog.
- Hozzáöntjük a tejszínhabot, majd alaposan elkeverjük és forraljuk.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és amikor megfűt petrezselyemmel megsózzuk.
- Frissen tálaljuk, legjobb köret hozzá a zsemlegombóc.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
