A mai nap egy finom gombás tejszínes csirkét készítünk, melyet főzőtejszínnel habarunk be és tésztával tálaljuk. Elkészítése nem bonyolult, így a főzésben kevésbé jártasak is bátran elkészíthetik.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db csirke felsőcomb
- 4 db csiperkegomba
- 2 ek zsír
- 1 db nagyobb vöröshagyma 2
- 2 db fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- csirke fűszerkeverék
- 1 dl vörösbor
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A hagymákat felkockázzuk majd a zsiradékon megdinszteljük.
- Beletesszük a kifilézett csirkecombokat, minkét oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott gombát is.
- Meghintjük a fűszerkeverékkel, sózzuk borsozzuk, 1 dl vörösborral felöntjük.
- Ezután fedő alatt pároljuk 20 percig.
- Amikor a hús megpuhult főzőtejszínnel behabarjuk.
- Főtt csőtésztával frissen tálaljuk, de galuskával vagy bulgurral is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
