A grillszezonhoz közeledve egy finom BBQ gombás receptet ajánlunk. Egy finom gombanyársat készítünk hagymával és barbecue szósszal. Nagyon finom grillezett vegán étel, melyhez rizs illik a legjobban. Lássuk is receptet!

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 csokor újhagyma
  • 75 g Univer Barbecue szósz
  • 40 ml napraforgó étolaj
  • 2 marék friss rukkola
  • 20 ml fehérborecet
  • 15 ml olívaolaj
  • 1 csomag bambusznyárs, előzetesen vízbe áztatva

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint:Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A bambusznyársakat használat előtt áztassuk vízbe – így megelőzzük, hogy esetlegesen a hőtőtől meggyulladjon.
  2. Grillsütőt melegítsük be 190 °C-ra
  3. A gombákat alaposan tisztítsuk meg, hosszanti irányban vágjuk őket félbe.
  4. Az újhagymát pucoljuk meg és daraboljuk kb. 4-5 cm-es darabokra. 
  5. Egy ecsettel kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és toljuk az előmelegített sütőbe. 
  6. Süssük készre 15-20 perc alatt.
  7. Közben a rukkolát csepegtessük le és forgassuk át fehérborecet és kevés olívaolaj keverékével.
  8. Frissen tálaljuk, rizst kínálunk hozzá.

Forrás:Univer

Jó étvágyat kívánunk!

Loading