Ezúttal egy nagyon ízletes csípős gombasalátát készítünk el. A salátánk elkészítéséhez egy különleges gombafajtát használunk fel az örögszekérgombát, más néven királylaska. Fehér, húsos tönkű, barna kalapú gomba. Édeskés és vad gombákra emlékeztető ízek keverednek benne.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db ördögszekérgomba (https://www.kifli.hu/81125-chef-gomba-ordogszeker-gomba)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db chili
  • fél szál újhagyma
  • 1 evÅ‘kanál szezámmag
  • 1 evÅ‘kanál chilipor
  • 4 evÅ‘kanál napraforgóolaj
  • 1 evÅ‘kanál kristálycukor
  • 2 evÅ‘kanál fekete rizsecet vagy balzsamecet
  • 2 evÅ‘kanálszójaszósz
  • 0.25 csokor koriander
  • fél evÅ‘kanál só

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1.  A gombasaláta elkészítéséhez először az ördögszekérgombát meghámozzuk, majd kézzel tetszőlegesen vékony csíkokra tépjük.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, 2 percig fÅ‘zzük a gombacsíkokat, majd hideg vízben lehűtjük.Â
  3. A chilit és az újhagymát feldaraboljuk. Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a chilit, az újhagymát, a szezámmagot és a chiliport.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelenjében beleöntjük a forró olajat az előzőekben összekevert mixbe.
  5. Ezt követÅ‘en beletesszük a cukrot, a fekete rizsecetet, a szójaszószt és az aprított koriandert, végül megsózzuk és jól összekeverjük.Â
  6. A lehűlt gombánkat lecsepegtetjük, majd a tálalótálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet és készen is vagyunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading