Egy nagyon finom és különleges ízhatású étel a citromos gomba, melyet különösen fogyókúrázóknak ajánlunk alacsony kalóriatartalma miatt. Egy adag mindössze 116 kalóriát tartalmaz. Lássuk is hogyan készül ez a zöldséges egytálétel.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db nagy vöröshagyma
- 60 dkg csiperkegomba
- 6 közepes szár zeller
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A hagymát vastagabb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon, nagyon kis lángon lassan elkezdjük dinsztelni. Sózzuk, és rátekerünk egy kevés borsot. Kis idő múlva hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat.
- Amikor a hagyma és a a zellerszár puha, akkor egy másik serpenyőben nagy lángon pár perc alatt megpirítjuk a feldarabolt gombát. Vigyázunk, hogy ne nagyon eresszen levet.
- Ráreszelünk egy fél citrom héját, ráöntjük a levét, és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Összekeverjük a megdinsztelt hagymával és zellerszárral. íKicsit még sózzuk, ha szükséges
- Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
