A grillezett gomba egy sajttal töltött verzióját készítjük a füstölt sajttal töltött grillezett gombát, amit baconbe göngyölve sütünk meg. Nagyon finom és mutatós grillétel, ami egy nagyon jó alternatíva a megszokott grillhúsok mellett.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 közepes db nagyobb csiperkegomba
- 10 dkg spenót
- 25 dkg füstölt sajt (Karaván grillsajt)
- só ízlés szerint
- őrölt feketebors ízlés szerint
- 1 dl habtejszín
- szerecsendió ízlés szerint
- 3 ek zsemlemorzsa
- 16 szelet bacon
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombákat megpucoljuk és félretesszük.
- A spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és összevágjuk.
- A spenóthoz reszeljük a füstölt sajtot, hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük tejszínnel, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy a massza töltelék sűrűségű legyen.
- Kereszt alakban lefektetünk egy-egy bacont. A találkozási pontjukhoz teszünk egy gombát, megtöltjük a fentiekbe elkészített töltelékkel, majd a baconnel bebugyoláljuk.
- Forró grillrácson készre sütjük, kb. 5-6 perc alatt.
- Frissen tálaljuk rizzsel, főtt/sült krumplival is kiváló.
Jó étvágyat kívánunk!