Húsételekhez nagyon sokféle gombamártás készíthető. Mártásra a legtöbb ehető gomba megfelel. Készíthetjük csiperkéből, szegfűgombából, de nagyon jól használható erre a célra az őzlábgomba is.
Hozzávalók:
- 50 dkg gombakalap vagy gombatönk
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db petrezselyemgyökér
- fél zeller
- fél karalábé
- 1 db sárgarépa
- só, egész bors
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A megtisztított gombát apróra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A zöldségeket (gyökér, sárgarépa, karalábé, zeller) felaprítjuk.
- Enyhén sós és forrásban lévő vízbe (1 liter) beletesszük az apróra vágott gombát.
- Vöröshagymát és az apróra vágott zöldségeket teszünk bele és 30 percig főzzük.
- A főzetet szitán áttörjük. Ha túl aromás a gomba, akkor kevesebb mennyiség is elég belőle.
Jó étvágyat kívánunk!