Nagyon finom csirkemell tekercs megspékelve gombás töltelékkel. Igazán kiadós főétel a szárnyas húsok kedvelőinek.
Hozzávalók:(4 személyre)

  • 500 g csirkemell filé (itt 3 kisebb darab)
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint bors
  • 20 dkg vékonyra vágott bacon

Töltelékhez:

  • 250 g csiperke gomba
  • 30 g vöröshagyma
  • 20 g vaj
  • kb. 50 ml olívaolaj
  • 100 g Gouda sajt vagy Trappista sajt
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint bors
  • 1 ek aprított petrezselyem zöld
  • 1 szál újhagyma
  • alufólia
  • kevés víz a sütéshez

Elkészítési idő: 55 perc

Nehézségi szint:Közepes

  1. A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg.
  2. Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, tedd hozzá az aprított petrezselymet és a felkarikázott újhagymát majd párold addig, amíg elfő a leve.
  3. A csirkemellet öblítsd le, lapjában vágd be, és hajtsd ki. Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.
  4. Rakd rá a gombás keveréket és a feldarabolt sajtot.
  5. Tekerd fel, csavard baconbe, és tedd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe.
  6. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig.
  7. Ha a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg picit. Rizzsel vagy hasábburgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Loading