A frittataegy klasszikus olasz tojásétel, egyfajta tojáslepény, melyet zöldségek hozzáadásával készítenek el. Ezúttal egy gombás, cukkinis változatot próbálunk ki, melyet reggelire és vacsorára ajánlunk. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Lássuk a receptet.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 db cukkini
  • 4 db tojás
  • 4 evÅ‘kanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és Å‘rölt feketebors ízlés szerint
  • 2 evÅ‘kanál tejföl
  • finomliszt
  • petrezselyem

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a gombát letisztogatjuk, a cukkinit megmossuk, és mindkettőt felszeleteljük.
  2. A cukkiniszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk.
  3. Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 evőkanál olívaolajat.
  4. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlÅ‘n lecsepegtetjük.Â
  5. A kétféle sajtot lereszeljük, a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  6. A villával felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük.
  7. A maradék 1 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe öntjük. Egyenletes rétegben rátesszük a cukkinit és a gombát.
  8. Majd leöntjük a tojásos keverékkel és az előmelegített sütőben, az közepes lángon sütjük kb. 15 percig.
  9. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading