Ezúttal karácsonyi hidegtálat készítünk vendégek fogadására, töltött húsként készült pulykamellet készítünk, melyet cukkinis-gombás krémmel töltünk meg. Egy nappal a fogadás előtt érdemes előkészülni vele, hogy a hús pácolódjon.
Hozzávalók: (10 adag)

  • 70 dkg pulykamellfilé
  • 1,5 dl joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evÅ‘kanál étolaj
  • 1 db nagyobb cukkini
  • 25 dkg champignon gomba
  • 10 dkg felkockázott zsemle
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • 12 dkg szeletelt bacon
  • Å‘zgerincforma a sütéshez

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A pulykamellbÅ‘l szeleteket vágunk és kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk.Â
  2. A fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a joghurtba és megkenjük vele a hússzeleteket. Majd 3-4 órára, de akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy Å‘zgerincformát alufóliával kibélelünk, és oldalt is hogy lelógjon a fólia, és kirakjuk vékonyra szeletelt bacon szeletekkel, egymás mellé keresztbe helyezve.Â
  4. A pulykamell szeletekkel kibéleljük az őzgerincet, rárakva a baconre.
  5. Elkészítjük a tölteléket:
    • A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított szeletekre vágott gombát, a lereszelt cukkinit, puhára pároljuk.
    • Kicsit kihűtjük, majd hozzáadunk egy tojást, sót, borsot, és annyi zsemlekockát amennyi a nedvességét fölszívja (kb. 10 dkg.), összegyúrjuk.
    • A tölteléket az Å‘zgerinc közepébe helyezzük a húsra, befedjük pulykaszelettel, ráhajtjuk a bacont majd a fóliát.
  6. 180 °C-on, 30 percig sütjük, majd kivesszük és átfordítjuk egy másik tepsibe, lehúzzuk az alufóliát, vissza tesszük a sütőbe 10-15 percre, hogy a bacon szépen rápiruljon.
  7. Hidegtálként kínáljuk, kenyérrel vagy pirítóssal a legfinomabb némi saláta kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading