Gombából igazán tartalmas levesek készíthetőek burgonya, sárgarépa, zöldség és fehérrépa felhasználásával. A gombás krumplileves nagyon finom előétel az egész családnak.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 2 db felszeletelt zöldség
  • 1 evÅ‘kanál zsír
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet köménymag
  • Å‘rölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evÅ‘kanál liszt
  • 2 zúzott fokhagyma
  • majoránna (ízlés szerint)

Elkészítési idÅ‘:Â45 perc

Nehézségi szint:Âközepes

Elkészítés menete:

  1. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott gyökérzöldséget. Sózzuk és borsozzuk, köménymaggal megszórjuk, hozzáadjuk a fekete borsot.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, vízzel felöntjük és el kezdjük főzni. A főzés során keletkezett habot kanállal leszedjük a leves felszínéről.
  3. 10 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
  4. A vöröshagymát egy kevés zsíron megpirítjuk, 2 evőkanál liszttel folyamatos kevergetés mellett elkeverjük – rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. Még pár percig főzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majoránnával ízesítjük.
  5. Szükség szerint fűszerezzük. Egy fej vöröshagymát akár az elején beledobhatunk a levesbe – ettől különlegesebb ízt kap.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading