Ezúttal egy nagyon közismert levest, a lebbencslevest készítünk krumpli nélkül gombásan és magyarosan. Ez az egyszerű és tartalmas leves könnyen elkészíthető, akár kezdők is elkészíthetik. Lássuk is receptet!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 1 kis üveg gomba konzerv
  • 1 db paradicsom felaprítva
  • 2 db zöldpaprika felaprítva
  • só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • apróra vágott zöldpetrezselyem ízlés szerintÂ

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A szalonnát vékonyra vágjuk, majd kicsi darabokra vágjuk, kis serpenyőben kisütjük.
  2. Vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.Â
  3. A szalonna zsírját egy nagyobb fazékba csurgatjuk, benne kicsit átsütjük a lebbencs tésztát, majd beletesszük a vöröshagymát is és addig sütjük, míg meg nem fonnyad.
  4. Az apróra vágott gombát is hozzáadjuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát.
  5. Megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával és felöntjük 2,5 liter vízzel.
  6. Sózzuk (a szokottnál kevesebb sót szórjunk, mert a füstölt szalonna alapesetben is sós.)
  7. Felforraljuk, lefedjük és puhára főzzük levesünket. Akkor jó, ha tésztánk kellően megpuhult.
  8. Az apróra vágott zöldpetrezselymet a főzés végén adjuk hozzá, amivel csak kb. egy percig főzzük.

Loading