A lecsó egy nagyon népszerű, könnyű és finom étel, amit bármelyik évszakban könnyen elkészíthetünk. Ma egy egyszerű gombás lecsó recepttel ismertetjük meg a kedves Olvasót.
Hozzávalók: (4 főre)
- 1 csipet só
- 50 dkg paradicsom
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 kg zöldpaprika
- 2 db közepes fej vöröshagyma
- 30 dkg csiperkegomba (laskagomba is megfelel)
- 2 kanál őrölt pirospaprika
- 1 csipet ételízesítő
- 10 dkg sertésszalonna
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:40 perc
Nehézségi szint:könnyű
Elkészítés menete:
- A szalonnazsíron megfuttatjuk a hagymát.
- Beletesszük az előkészített gombát, majd 2 kanál őrölt pirospaprikával megszórjuk.
- Kissé megsózzuk, majd fedő alatt, saját levében addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
- Hozzáadjuk a felvágott zöldpaprikát és így főzzük tovább néhány percig.
- Betesszük felszeletelt paradicsomot, sózzuk, ételízesítőt teszünk bele. Ízlés szerint 2-3 fokhagymát nyomunk az ételbe.
- Kis lángon főzzük, míg megsűrűsödik. Ízlés szerint natúr formában vagy rizzsel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!