Ezúttal sertés darálthúsos, tükörtojásos és persze gombás étel került a családi asztalra, amit tepsiben készítünk el. Lássuk is a hozzávalókat és az elkészítés módját! (Forrás: https://videkize.hu/recept/gombas-okorszem)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér (kevés tejben beáztatjuk)
  • 7-9 db tojás
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
  • oregáno
  • 1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Apróra vágjuk a gombát és a vöröshagymát. 
  2. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a darált húst, majd kis idő múlva a gombát is, és zsírjára sütjük. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pár levél összemorzsolt bazsalikommal, oregánóval.
  3. Hozzáadjuk őrölt pirospaprikával, és adunk hozzá egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
  4. A zsemléket vagy a kenyereket beáztatjuk kevés tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk, és rámorzsoljuk a húsos-gombás ragura.
  5. Beleütünk egy egész tojást is, és jól átgyúrjuk a masszát.
  6. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, belesimítjuk a húsos keveréket. 
  7. Kézzel 6-8 mélyedést nyomkodunk bele (a tepsi méretétől függően), és ide ütjük a nyers tojásokat.
  8. Előmelegített sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
  9. Frissen tálaljuk köretként burgonyapürével, rizzsel, míg hidegen zöld salátával nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading