Próbáld ki a gombás-pestós pulyamell mennyei kombinációját, ahol a zamatos pulykamell találkozik az aromás gombákkal és a friss bazsalikomos pestóval. Ez az ízletes étel nem csak gyorsan elkészíthető, hanem garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését is. Tálald friss salátával vagy puha gnocchival, és élvezd az olasz konyha varázsát!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanálnyi vaj
  • 1 teáskanálnyi só
  • 60 dkg pulykamell filé
  • 4 evÅ‘kanál Barilla genovai pestó szósz (ajánlott termék)
  • 2 evÅ‘kanál napraforgó étolaj
  • 6 darab csiperke gomba
  • 4 szelet bacon

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombafejeket alaposan megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk majd 1 evőkanálnyi vajon a darabolt gombával együtt megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zöld pestót, és alaposan kikeverjük.
  4. A pulykamellet felszeleteljük, vágódeszkán kissé kiklopfoljuk, hogy kellően vékonyak legyenek majd enyhén sózzuk.
  5. Mindegyik pulykaszelet hosszanti oldalát megtöltjük gombás-pestós töltelékkel, és szorosan felgöngyöljük.
  6. A tekercseket ráfektetjük a bacon szeletekre, és ezekkel is begöngyöljük az ételünket.
  7. Egy serpenyÅ‘ben kevés olajat hevítünk, beletesszük a göngyölt tekercseket, és idÅ‘nként megforgatva minden oldalukat megsütjük.Â
  8. Salátával és párolt rizzsel tálaljuk.

Loading