A gombát nagyon sokféle előétel és leves alapanyagaként felhasználható. Tartalmas és finom ragulevest készíthetünk gomba felhasználásával. Lássuk a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csirkeaprólék (csirkeszárny, csirkenyak, csirkehát vagy belsőség is lehet)
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karfiol)
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1 késhegynyi pirospaprika,
  • köménymag, szerecsendió ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • 1/2 dl olaj

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a gombát, a felszeletelt vegyes zöldséget.
  2. Meghintjük petrezselyemmel egy késhegynyi pirospaprikával, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
  3. 1,2 liter vízben puhára főzzük a sózott és borsozott csirkeaprólékot.
  4. A főtt csirkeaprólékban még belefőzzük a majoránnát, köményét, gyömbért és szerecsendiót.
  5. Hozzáadjuk a párolt gombát a zöldségekkel a fenti főzethez.
  6. Utolsó lépésként hozzáadjuk az 1 dl tejfölt és simára keverjük. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading