A gombát nagyon sokféle előétel és leves alapanyagaként felhasználható. Tartalmas és finom ragulevest készíthetünk gomba felhasználásával. Lássuk a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg csirkeaprólék (csirkeszárny, csirkenyak, csirkehát vagy belsőség is lehet)
- 15 dkg csiperke gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karfiol)
- 1 csomó petrezselyem
- 1 késhegynyi pirospaprika,
- köménymag, szerecsendió ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- só, őrölt fekete bors
- 1/2 dl olaj
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a gombát, a felszeletelt vegyes zöldséget.
- Meghintjük petrezselyemmel egy késhegynyi pirospaprikával, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
- 1,2 liter vízben puhára főzzük a sózott és borsozott csirkeaprólékot.
- A főtt csirkeaprólékban még belefőzzük a majoránnát, köményét, gyömbért és szerecsendiót.
- Hozzáadjuk a párolt gombát a zöldségekkel a fenti főzethez.
- Utolsó lépésként hozzáadjuk az 1 dl tejfölt és simára keverjük. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!