A mai ebédünk egy ízletes rostélyos lesz, amit sertéstarjából készítünk el és finom gombaszósszal tálalunk. Ínyencek marha hátszínből is elkészíthetik.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet sertéstarja
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál liszt
  • napraforgó étolaj a sütéshez
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl húsleves
  • 20 dkg csiperkegomba
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítési idő: 75 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1.  A hússzeletek széleit bevagdossuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, azután mindkét oldalukat olajban elősütjük.
  2. A húsokat lábasba szedjük, finomra vágott hagymát zsírban megpirítunk, majd felöntjük húslevessel, és kiforraljuk.
  3. Utána a rostélyosokra öntjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megpároljuk.
  4. Közben a megmosott, szeletekre vágott gombát kevés olajon lepirítjuk. Ezután őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és a húshoz adjuk.
  5. A rostélyos szeleteket kiszedjük, tálalásig melegen tartjuk.
  6. Végül finomliszttel besűrítjük és kiforraljuk.
  7. Frissen, párolt rizzsel kínáljuk a rostélyost, tetején a gombás öntettel.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading