A hagyományos sajtkrémünket egy kis gomba hozzáadásával nagyon egyedivé tudjuk tenni. Egy kiváló vegán gombás krémet kapunk, ami igen tápláló és könnyen elkészíthető reggeli/uzsonnai fogás lehet kenyérre vagy pirítósra kenve.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors, só
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • robotgép a gomba felaprításához.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és megfőzzük. Miután megfőtt hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt gombához petrezselyemzöldet szórunk és robotgéppel felaprítjuk.
  3. Egy tálba alaposan elkeverjük a vajat és a krémsajtot.
  4. Hozzáadjuk a felaprított gombát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és alaposan eldolgozzuk.
  5. Hűtőben állni hagyjuk. Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading