Ezúttal egy nagyon egyszerű és gyors gombás-sonkás süteményt próbálunk ki. Egy nagyon finom vacsora vagy reggeli is lehet, de gulyásleves vagy tea mellé is fogyasztható.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 12 szelet lapka sajt
  • 4 „papírvékony” szelet füstölt sonka (itt : serrano)
  • 8 vékony szelet csemege sonka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db tojás

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Egyszerű

Elkészítés menete:

  1. Pirítsd ropogósra a szalonnát, majd a zsírján süsd meg a csemege sonkát.
  2. Ezután pirítsd meg a megtisztított és felaprított gombát. Ízesítsd a fokhagymával és ízlés szerint fűszerpaprikával.
  3. Vágd négy részre a konyhakész leveles tésztát. Fektesd rá a füstölt (serrano) sonkát, erre a szeletelt sajtot, majd a megpirított csemege sonkát.
  4. Ezután tegyünk rá sonkát és gombát és a legvégén szeletelt sajtot.
  5. Végén egy felvert tojással kend meg a tetejét.
  6. Tedd 190 °C-ra előmelegített sütőbe (alsó – felső sütés) 22 – 25 percre. Amíg szép pirosra sül.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading