Ezúttal egy nagyon egyszerű és gyors gombás-sonkás süteményt próbálunk ki. Egy nagyon finom vacsora vagy reggeli is lehet, de gulyásleves vagy tea mellé is fogyasztható.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 csomag friss leveles tészta
- 12 szelet lapka sajt
- 4 „papírvékony” szelet füstölt sonka (itt : serrano)
- 8 vékony szelet csemege sonka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db tojás
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Egyszerű
Elkészítés menete:
- Pirítsd ropogósra a szalonnát, majd a zsírján süsd meg a csemege sonkát.
- Ezután pirítsd meg a megtisztított és felaprított gombát. Ízesítsd a fokhagymával és ízlés szerint fűszerpaprikával.
- Vágd négy részre a konyhakész leveles tésztát. Fektesd rá a füstölt (serrano) sonkát, erre a szeletelt sajtot, majd a megpirított csemege sonkát.
- Ezután tegyünk rá sonkát és gombát és a legvégén szeletelt sajtot.
- Végén egy felvert tojással kend meg a tetejét.
- Tedd 190 °C-ra előmelegített sütőbe (alsó – felső sütés) 22 – 25 percre. Amíg szép pirosra sül.
Jó étvágyat kívánunk!