A mai ebédre egy finom gombás-spenótos pulykamell receptet próbálunk ki. A baconbe csavart töltött pulykamell szeleteket sütőben sütjük ki és tetszőleges körettel tálaljuk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 50 dkg spenót
  • 60 dkg pulykamell
  • 12 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Főzzük meg a spenótot sós, lobogó vízben, csepegtessük le, fűszerezzük sóval, borssal, tört fokhagymával ízlés szerint.
  2. Tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra a gombát, és pici olajon pároljuk meg.
  3. Keverjük össze a spenótot és a gombát, töltsük a vékonyra szeletelt pulykamellekbe, és göngyöljük fel, majd tekerjük be a baconszeletekbe.
  4. Süssük sütőben 180 °C aranybarnára, és friss salátával tálaljuk!
  5. Frissen, ízlés szerint zöldségkörettel vagy párolt rizzsel/hasábburgonyával tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading