A vadételek elkészítése nem egyszerű feladat, mert a hús elkészítése időigényes, ezért sokan félnek tőle. Azonban ha betartjuk a receptben leírtakat, akkor nagyon finom húsételt csinálhatunk. Na lássuk is a receptet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg szarvaslapocka
- 2 dl vörösbor
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 8 dkg zsír
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- babérlevél
- kakukkfű
- só
Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra szeljük. A vöröshagymát pedig feldaraboljuk.
- Vagdossuk fel kis szarvashúst apróbb (kb. 2 cm-es) kockákra.
- Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát egy közepes nagyobb edényben! Engedjük fel vízzel, majd pároljuk rövid ideig!
- Tegyük a kockára vágott húst a hagymára majd ízesítsük egy kinyomott fokhagymával, sóval, kakukkfűvel és babérlevéllel. Majd pároljuk fedő alatt.
- Ha félig megpuhult a húst, adjuk hozzá a paradicsompürét és a 2 dl vörösbort.
- Végül tegyük bele a szeletekre vágott gombát és pároljuk kevergetés mellett készre.
- Az elkészült fogást boltban vásárolt fagyasztott burgonyakrokettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
