Ezúttal egy nagyon finom csirkeragut készítünk el tejszínes és fokhagymás csirkealap, csemegeuborka, mustár és tejszín felhasználásával. Az ízletes gombás csirkeragu, burgonyapürével körítjük.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 db csirkemell
- 1 tasak Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap
- 10 dkg csiperkegomba
- 10 dkg csemegeuborka
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- só és őrölt bors
- mustár ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Felhevített olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított és szeletelt gombát és a csíkokra vágott csemege uborkát.
- Mustárral ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínnel és vízzel elkevert tejszínes fokhagymás csirkealapot. Felforraljuk, majd 3 percig főzzük.
- Tálaláskor a gombás-uborkás csirkeragut finomra vágott petrezselyemzölddel mghintjük.
- Burgonyapürével kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!