Ha sütőben gyorsan elkészíthető vegán finomságra vágyunk, akkor a gombával töltött padlizsán jó választás lehet, amit sajttal, borssal és kapribogyóval kedvünkre megspékelhetünk.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 db padlizsán
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 15 dkg sajt
- 1 evőkanál kapribogyó
- étolaj (a sütéshez)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát alaposan megtisztítjuk, majd apróra felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk
- A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsánok belsejét bekenjük étolajjal, majd 200 °C-os sütőbe tesszük 10 percre.
- Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát és beletesszük az 1 evőkanál kapribogyót és alaposan keverjük.
- Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig főzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk.
- Az így kapott masszát az elősütött padlizsánokba töltjük és tetejére reszelt sajtot teszünk.
- Majd az így elkészült padlizsánokat 200 °C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
