A mai vacsorára gombával töltött sült sült paradicsomot készítjük el az egészséges könnyed étkezés jegyében. Hagymával, bazsalikommal igazán ízletes fogás, amit önmagával vagy rizottóval is fogyaszthatunk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 db paradicsom
- 20 dkg gomba
- 4 szál zöldhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál bazsalikom
- 15 dkg sajt
- só és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magjukat, belsejét enyhén besózzuk, borsozzuk.
- A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.
- Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és megpirítjuk. Bazsalikommal, sóval borssal ízesítjük, majd összepirítjuk.
- A sütőt 180 °C előmelegítjük. A kikapart paradicsomokat megtöltjük a pirított gombával.
- A tetejét megszórjuk a sajttal, mellé helyezzük a kalapokat, és a sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.
- A tölött paradicsomot pirított bagettszeletekre rakva vagy, ha több időnk van, rizottóval kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!