A cukkini nagyon jól alkalmazható különféle ételek elkészítéséhez, ezúttal gombával és darált sertéshús alkalmazásával egy finom rakott ételt készítünk. A húsos-gombás cukkini friss alapanyok felhasználásával a nyári konyha fontos kelléke lehet. Lássuk is az elkészítését.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- só, bors, oregano ízlés szerint
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 pohár 12 %-os tejföl
- 50 dkg cukkini
- 25 dkg paradicsom
- 15 dkg emmentáli sajt
- 10 dkg trappista sajt
- kevés vaj
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát meghámozzuk és apróra szeljük.
- A kockára vágott hagymát forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst.
- Ételízesítővel fűszerezzük, beletesszük a kinyomott fokhagymát és a szeletelt gombát, ezután néhány percig együtt pirítjuk.
- Vajjal kikenünk egy tűzálló sütőformát. Az edény aljába egy sor, hosszára, vékony szeletekre vágott cukkinit teszünk, megszórjuk óvatosan oregánóval.
- Rárakjuk a húsmassza és a felszeletelt paradicsom egyharmadát, ezután ismét egy sor cukkinit rakunk.
- A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére cukkini kerüljön.
- A tejfölt elkeverjük a reszelt emmentáli sajttal, sóval, borssal, pici oregánóval fűszerezzük, ezután ráöntjük a rakottasra.
- A rakott étel tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal és 180 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
![]()
