A töltött tojás számos variációban készülhet, ezúttal egy gombás töltelékes változatot készítettünk el, amely a húsvéti asztalon is nagyon jól mutat, ugyanakkor húsételekhez is kiváló kísérő lehet. Elkészítése nagyon egyszerű. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:(16 darabhoz)

  • 8 db tojás
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 evőkanál majonéz
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 fej vöröshagyma
  • só és őrölt bors ízlés szerinte
  • fél teáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál sajtkrém
  • kevés étolaj

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A tojásokat 8-12 percig főzzük forrásban lévő vízben, míg keménytojást nem kapunk.
  2. A megtisztított hagymát és gombát apróra vágjuk.
  3. Kevés forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Amikor a hagyma összeesett, a gombát hozzáadjuk.
  4. A gombákat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. A gomba akkor van kész, ha a kiengedett folyadék teljesen elfő alóla.
  5. A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbevágjuk.
  6. A tojások sárgáját kanállal kivesszük és egy keverőtálba helyezzük.
  7. A tojássárgáját villával összetörjük, majd hozzákeverjük a serpenyőben pirult gombát, majonézt és a natúr sajtkrémet adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Így elkészül a töltelékünk.
  8. Az így elkészült tölteléket visszaadagoljuk a tojásfehérjébe, tetejére pedig apróra vágott petrezselymet szórunk.
  9. Hidegtálként, vagy húsételek kísérőjeként is kiváló.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading