Ha igazán egyedi és különleges fogást akarunk készíteni, akkor a juhtúróval töltött krinolin elkészítése jó ötletnek tűnik, amelyet finom gombaszósszal tálalunk.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db krinolin
  • 20 dkg juhtúró (vagy sajt)
  • 8 vékony szelet császárszalonna

A gombaszószhoz:

  • 4 db csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kiskanál ételkeményítő vagy liszt
  • 100 ml tejszín
  • petrezselyemzöld
  • citromlé
  • étolaj
  • őrölt feketebors

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Nehéz

Elkészítés menete:

  1. A krinolinokon rést vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába.
  2. Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm.
  3. A gombaszószhoz a gombát ,hagymát megpucolom és apróra vágom.
  4. A hagymát az olajon megdinsztelem beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi vízben.
  5. Beleteszem a tejföllel eldolgozott keményítőt, majd apróra vágott petrezselymet szórók bele. Ízlés szerint sózom és borsozom.
  6. Ízesítésként kevés citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.
  7. Főtt tésztával és rizzsel melegen tálaljuk.

Jó étvágyatkívánunk!

Loading