A kecskesajtos gombás frittata egy könnyen elkészíthető, fehérjedús és ízletes étel, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is. A kecskesajt nemcsak krémes és karakteres ízével emeli ki a frittata zamatát, hanem könnyebben emészthető is, mint a tehéntejből készült sajtok. A kecskesajt nemcsak krémes és karakteres ízével emeli ki a frittata zamatát, hanem könnyebben emészthető is, mint a tehéntejből készült sajtok.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 10 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg kecskesajt
  • 10 db tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkakál habtejszín
  • 2 db lila hagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál oregánó
  • só és őröltbors
  • 45 dkg parmezán sajt

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, a kecskesajtot sajtreszelőn lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a felaprított hagymát és a csiperkegombát.
  3. Fűszerezzük, kakukkfűvel oregánóval. Majd megsózzuk, megborsozzuk, és 5-7 percig kevergetve pirítjuk.
  4. Egy tálban feltörünk 10 db tojást, hozzáadjuk a habtejszínt, sózzuk, borsozzuk
  5. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a gombás-hagymás keveréket és a kecskesajt felét, elkeverjük.
  6. Serpenyőbe kevés olajat öntünk. Kenőecsettel eldolgozzuk, hogy mindenhová jusson.
  7. Beletöltjük a tojásos keveréket, majd megszórjuk a maradék kecskesajttal és kevés parmezánnal.
  8. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading