Márton-nap (november 11.) lévén a mai napra egy libamájas töltött gombás ételt készítünk. Az ételt kakukkfűvel, petrezselyemmel és rizzsel tálaljuk. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók (2 személyre):

  • 6 db csiperkegomba
  • 22 dkg libamájpástétom-konzerv
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 1 csésze rizs
  • 6 ág kakukkfű
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál petrezselyem
  • só
  • Å‘rölt fekete bors
  • 2 evÅ‘kanál étolaj

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A rizst beáztatjuk, majd a szokásos módon megfőzzük.
  2. A megtisztított gombafejeket olajjal kikent tepsibe tesszük.
  3. Egy teáskanállal a libapástétomot a gombákba kanalazzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
  4. Ezután 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk és sütjük 15 percig.
  5. A füstölt sajtot lereszeleljük, a paradicsomot felszeleteljük és 15 perc után a gombákra helyezzük.
  6. Ezután a gombákat még 10 percig továbbsütjük.
  7. A kész töltött gombát rizzsel, kakukkfűvel és paradicsommal tálaljuk.Â

Jó étvágyat kívánunk!

Loading