Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 kicsontozott libacomb
  • 30 dkg gomba
  • 1 tojás
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • fél dl száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só és őrölt bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: Nehéz

Elkészítés menete:

  1. A gombát alaposan megtisztítjuk, majd nagyon apróra felszeleteljük. A vöröshagymákat karikákra vágjuk valamint a fokhagymát összezúzzuk. A petrezselyemet apróra vágjuk. A libacombokat kicsontozzuk.
  2. A nagyon apróra vágom gombát összekeverem a nyers tojással, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott fokhagymával, és a reszelt sajt 1/3-ával. 
  3. A kicsontozott libacombokat kiterítem, és a csontok helyére betöltöm a 2. pontban elkészített tölteléket. Az alsó combrészre ráhajtom a felső combrészt, és hústűvel összetűzöm.
  4.  A megtöltött combokat lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem.
  5. Aláöntöm a bort és még 1 dl vizet, a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát, és a húsokat megkenjük tejföllel. 
  6. Rászórom a maradék reszelt sajtot, majd a tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőbe teszem. 
  7. Közepes lángon kb. 1 órát párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús.
  8. Ha puha, akkor fedő nélkül mindkét oldalát pirosra sütöm. Időnként meglocsolom a saját mártásával.
  9. Melegen és frissen lilakáposztával és köretként rizzsel vagy tört petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading