A paradicsomos gombaegy könnyen elkészíthető friss és ízletes vegán étel, amit friss alapanyagokkal készítünk el. Alacsony kalóriatartalma miatt a paradicsomos gombaszószt fogyókúrázok is fogyaszthatják. A paradicsomos gomba akkor is kiváló választás, ha gyors és finom ebédet kell elkészíteni. Köretként tésztát, rizst, bulgurt, burgonyát is adhatunk. Próbáld ki ezt az egyszerű gombás vegetáriánus ételt és ajánld ismerőseidnek!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 30 dkg felkockázott paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • étolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. 50 dkg tisztított és felszeletelt csiperkegombát növényi étolajon párolnunk.
  2. Ha a gomba levet eresztett és kellően megpárolódott egy fej apróra vágott vöröshagymát adunk hozzá. Ezután még kb. 5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a rozmaringot és alaposan elkeverjük.
  4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Ezután hozzátesszük a felkockázott paradicsomot, amit szintén elkeverünk és ezután hagyjuk 10-15 percig főni. Időnként megkeverjük.
  6. Addig főzzük, míg a szósz kellően sűrű nem lesz. Tipp: Fedővel is lefedhetjük így hamarabb lesz kész.
  7. Frissen tálaljuk. Köretként tésztát, rizst, főtt burgonyát adhatunk mellé.

Loading