A receptből megtudhatod, hogyan tudsz finom petrezselyemgomba levest készíteni. A petrezselyemgomba korallszerű, többszörösen elágazó, fehérhúsú és kellemes illatú gombaféle, melyből ínycsiklandó leves készíthető. Mivel ez a gombaféle egyre népszerűbb, ezért folyamatosan próbálunk újabb és újabb petrezselyemgomba receptekkel frissíteni oldalunkat. Bővebb információ a petrezselyemgombáról
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg petrezselyemgomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 tejföl a behabaráshoz.
  • babérlevél
  • kapor ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Ha leszedtük a petrezselyemgombát, mossuk meg, aprítsuk fel.
  2. Tegyünk fel vizet egy fazékban, bele jó nagy darabokra vágott hagymát és krumplit, babérlevelet, ízlés szerint sót és a gombát is és tegyük fel főni. (Tipp:Ha valaki szereti, levestésztát is tehet bele)
  3. Ha megfőtt, akkor tegyük bele a tejfölt és habarjuk be és alaposan keverjük el. Érdemes kaprot is tenni a levesbe, ami nagyon finom egyedi ízt kölcsönöz levesünknek.
  4. Tetejére metélőhagymát szórunk.
  5. Forrón tálaljuk! Nagyon jól esik hideg őszi-téli napokon, mindamellett nagyon egészséges és laktató étel.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading