A receptből megtudhatod, hogyan tudsz finom petrezselyemgomba levest készíteni. A petrezselyemgomba korallszerű, többszörösen elágazó, fehérhúsú és kellemes illatú gombaféle, melyből ínycsiklandó leves készíthető. Mivel ez a gombaféle egyre népszerűbb, ezért folyamatosan próbálunk újabb és újabb petrezselyemgomba receptekkel frissíteni oldalunkat. Bővebb információ a petrezselyemgombáról
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg petrezselyemgomba
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 tejföl a behabaráshoz.
- babérlevél
- kapor ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Ha leszedtük a petrezselyemgombát, mossuk meg, aprítsuk fel.
- Tegyünk fel vizet egy fazékban, bele jó nagy darabokra vágott hagymát és krumplit, babérlevelet, ízlés szerint sót és a gombát is és tegyük fel főni. (Tipp:Ha valaki szereti, levestésztát is tehet bele)
- Ha megfőtt, akkor tegyük bele a tejfölt és habarjuk be és alaposan keverjük el. Érdemes kaprot is tenni a levesbe, ami nagyon finom egyedi ízt kölcsönöz levesünknek.
- Tetejére metélőhagymát szórunk.
- Forrón tálaljuk! Nagyon jól esik hideg őszi-téli napokon, mindamellett nagyon egészséges és laktató étel.
Jó étvágyat kívánunk!
I love the efforts you have put in this, appreciate it for all the great content.